Slovensko-dalmatinski večer

dodano 09.02.2018

Dne 27. 1. 2018 smo se udeležili Slovensko – dalmatinskega večera v kulturnem domu Nova Gorica. Nastopajoči so nas očarali s čisto posebnim večerom. Mili zvoki citer so se zlile z dalmatinskim melosom, višek koncerta pa je bil preplet citer, mandolin in čudovitega petja. Izvajalci so zaigrali in zapeli slovenske ljudske in narodno zabavne pesmi, slovenske popevke, dalmatinske pesmi in evergreene (venček narodnih, Avsenikov venček, Morska pravljica, Prinesi mi rože, Moj dom, Ribič, ribič me je ujel, Larina pesem iz filma dr. Živago … ). Dalmatinske pesmi, ki jih v izvirniku izvajajo najbolj znane klape, Tereza Kesovija, Severina (Ne diraj moju ljubav, Da te mogu pismom zvati, Vila moja si ti, Oči boje lavande, Čiribiribela, Gardelin, Sunčane fontane, Moja poslednja i prva ljubavi … ). Teja in Ana pa so nas popeljali v čudovito melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseni.

Koncerti je bil odlično sprejet, vsi ki smo se ga udeležili pa pravimo, da je to dogodek z odlično izbrano glasbo, ki se dotakne duše, razveseljuje srce in je lepo darilo ali presenečenje za drage osebe.