Poročilo Nine Babič, univ. dipl. psih.

dodano 19.08.2017

Program je bil nastavljen, glede na starost mladostnikov, glede na njihove potrebe kot vodena izmenjava izkušenj in predelava zahtevnih ter razbremenitev in postavljanje kratkoročnih ciljev.

Družine so, z izjemo ene, imele za seboj izjemno zahtevno leto, tako zdravstveno, kot tudi čustveno in mlade čakajo pomembne odločitve glede nadaljevanja šolanja, pomembnih odnosov, in sicer ob nenehnih zdravstvenih ovirah. Sproti so se skozi ves dan odpirale pomembne teme, vzdušje v skupini je bilo polno empatije in pravega poslušanja, podpore in praktičnih nasvetov. Dan smo tako prilagodili in podredili skupinskemu delu (staršev in otrok skupaj), mladostniki so imeli možnost individualnega svetovanja ob koncu srečanja, kar sta dva tudi izkoristila.

Menim, da se vsako leto znova izkaže velika potreba po takšnem srečanju. Potrebujemo dovolj časa in miren prostor ter nekaj iztočnic, vsebino soustvarjamo.

Šmarješke toplice, 19. 8. 2017

Nina Babič, univ. dipl. psih.