Program Svetovanje staršem otrok in mladostnikov s stom

dodano 22.12.2016

Letošnje večdnevno srečanje smo imeli letos v Šmarjeških Toplicah. Poleg naše nepogrešljive psihologinje Nine smo imeli predavanje E.S. terapevtv o pogostih težavah  s stomo in njihovimi pripomočki. Na željo staršev in mladostnikov smo imeli predavanje in predstavitev predstavnice iz SPIZa iz Novega Mesta, sledilo je veliko konkretnih vprašanj in različnih pogledov na to problematiko.

V sklopu hotelskih ponudb smo preizkusili tudi savne in bazene. Ogledali smo si tudi okolico toplic in uživali ob prijetnem druženju.

Ponovno smo se srečali ob koncu leta v Naklem s tekmovanjem v bowlingu med otroki in njihovimi starši. Nina nas je razveselila z njenim res profesionalnim pristopom in nam brez napovedane teme predavanja podala nekaj misli za življenje s problemi ob praznikih. Po skupnem kosilu smo skupaj odšli na ogled mesta Kranja. Končali smo ob koncu na Pungrtu kjer je čudovita razgledna točka. Tu smo si privoščili topel napitek … Ko smo se vračali nas je že očaralo prečudovito okrašeno mestno jedro s čudovitimi lučkami.

Po prehojeni poti smo in ob prijetnem mrazu smo bili potrebni nekaj sladkega.

Odšli smo v priznano slaščičarno Brioni, kjer smo ob slastnih slaščicah razvili debatni krožek in nikakor se nismo odpraviti proti domu saj smo si imeli še toliko za povedati.

Z lepimi željami za praznične dni in vse ostale, ki nam sledijo smo odšli vsak na svoj konec Slovenije.

V letošnjem letu so bili naši otroci deležni daril za novo leto in sicer po svoji izbiri v vrednosti 42 evrov, kar je maksimum, ki po zakonu dopušča obdarovanje! Oprostite a res imam čudne misli ob tem….!

Hvala vsem za pomoč pri izvedbi programa tudi za dodatno finančno pomoč donatorjem.

Vodja programa, Irena Kalan