Namen, naloge in cilji

Predstavitev namena, nalog in ciljev Zveze ILCO Slovenije. ... Preberite več

ILCO od ustanovitve do danes

Pobuda za ustanovitev organiziranega delovanja bolnikov, ki so preživeli težko operacijo, dobili stomo ter postali invalidi, se je pojavila pri mladi ženi, borki za bolj kakovostno življenje oseb s stomo, Nevenki Gračnar. Tudi ona je dobila stomo, kar je pomenilo uporabljati pripomočke za nego stome, ki pa jih pri nas ni bilo mogoče dobiti, ali če so že bili, so bili nekvalitetni. Kupiti jih je bilo mogoče le v tujini. Pisalo se je leto 1987, ko je Nevenka vzpostavila stike z ILCO d ... Preberite več

Kako smo organizirani?

Organizirali smo se zato, da bi si z nasveti in dejanji pomagali med seboj. Zveza je s pomočjo fundacije FIHO postala moderna organizacija, s statusom nacionalne invalidske organizacije in s statusom reprezentativnosti, izdanem s strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. Vanjo je vključenih okrog 800 oseb s trajno stomo. V Zvezo je povezanih šest društev, in sicer: Invalidsko društvo ILCO Maribor s sekcijama Celje in Pomurje, Invalidsko dru&sca ... Preberite več