Kopalni dan in praznovanje dneva žena 2020

dodano 13.03.2020

Z avtobusom Mivax smo se v soboto 7. 3. 2020 odpeljali na kopanje v hotel Riviera Portorož, kjer smo se predali morju in soncu. Celoten dan je bil namenjen kopanju, sončenju in morskim užitkom. Prav se mi zdi, da smo si vzeli čas za drug drugega, da se poveselimo, pogovorimo in si napolnimo baterije z lepimi stvarmi, s toplim objemom in stiskom rok. Zavedamo se, da je čas minljiv. Kako nam je lahko lepo, če ga preživimo med prijatelji, med tistimi, ki jih imamo radi.

Po kopanju smo se odpeljali na kosilo in po kosilu počastili dnevu, ki prihaja »dnevu žena«. Dan žena ni na koledarju označen kot dela prost dan, a kljub temu ga praznujemo tako, da se ženskam podarijo ali vsaj namenijo lepe besede in majhne pozornosti. Gre za simbolno obdarovanje, ki pomeni, da si ženska zasluži spoštovanje in enakopravnost v primerjavi z moškim. Danes je to samoumevno, včasih pa ni bilo tako. Včasih ženske v primerjavi z moškimi niso imele nekaterih pravic in so bile zelo zatirane. Moški spol se je današnji dan izkazal in ženam podaril rožico. Preživet krasen dan na slovenski obali.

Zapisal Ivan Mrevlje