Kopalni dan in predavanje o zdravem prehranjevanju

dodano 28.05.2018

ILCO društvo Nova Gorica in ILCO društvo Gorenjska sta organizirala v soboto 26. maja 2018 kopalni dan z družabnim srečanjem. Kopanje se je izvajalo v termah Bernardin, ki je največji bazenski kompleks z ogrevano morsko vodo na slovenski obali in je namenjen tistim, ki si želijo oddiha v miru, del pa zabavnim aktivnostim na vodi. Že v sedanjem času pa za pogumne je bilo odprto, da si se lahko preko terase, ki je povezana s plažo ob morju podal tudi na zunanjo plažo.

Po končanem dvournem kopanju smo se odpeljali  v pivnico in restavracijo Emonec, kjer nas je čakala predavateljica Tamara Stanberger. Predavala je o zdravem prehranjevanju, ki že dolgo ni več samo modna muha. Ljudje so se pričeli zavedati pozitivnih učinkov, ki jih ima pravilna izbira živil na telo in počutje. Kljub temu, da so ljudje ozavestili dejstvo o pomembnosti zdravega prehranjevanja, pa se kasneje vseeno pojavijo težave pri izvedbi in upoštevanju načel.

Po končanem predavanju smo se lepo podprli in tako zaključili lep in prijeten dan. Seveda ILCO društvo Nova Gorica se pri vračanju domov mora ustaviti pri našemu članu Gecu v Skopem na Krasu.