ILCO invalidsko društvo oseb s stomo Nova Gorica

Prijeten 7-dnevni oddih na morju od 26.6.-3.7.2022

dodano 03.12.2022

Dočakali smo poletje in verjamem, da smo ga vsi skušali kar čim bolj izkoristiti za polnjenje naših baterij, ki jih je epidemija covida-19 do dobro načela. Tako smo se podali že peto leto na obisk Hotel Zorna, ki leži v središču Zelene lagune. Skalnata in prodnata plaža je od hotela oddaljena približno 50 m. Narava na splošno nas sprošča in obnavlja, vendar ima morje še poseben vpliv. Šum valov in sprehod po plaži ima številne pozitivne učinke, ki nas pomirjajo. Morje napolni naše "baterije" oz. nas napoji z vitalno življenjsko energijo. Slana voda pa ima še številne druge pozitivne učinke na naše zdravje. Razgrajujejo se stresi in toksini iz telesa, aura postaja bolj svetla in čista, po plavanju v morju se počutimo bolj zdrave ter boljše volje.

Med potjo do Poreča smo se ustavili in nekaj malega pojedli. Peljal nas je Aljoša iz Mivaxa.

Vsaki dan v jutranjih urah sta nas razvajala naša natakarja z raznimi dobrotami in spominki.                 

Nastanjeni smo bili v hotelu Zorna iz katerega smo hodili na plažo, ki je bila zelo blizu z razgledom na odprto morje. Ni manjkalo sončenja, kopanja, poležavanja, pogovorov

V četrtek 30. 6. 2022 so nam pripravili slavnostno večerjo, ogledali smo si v živo rok glasbo, ki nam je ustvarila nepozaben večer, poln nostalgije in največjih hitov, za zaključek se je pojavil še ognjemet.

V soboto 2. 7. 2022 so se prebudile miši in mačke kot vsako leto in nam polepšale ta dan.

Tako smo sobotno popoldne zaključili in se dogovorili o odhodu domov v nedeljo 3. 7. 20022 v popoldanskem času. Iskat nas je prišel Robert šofer iz Mivaxa. Zadovoljstvo, ki je izžarevalo vse te dni smo ob koncu strnili v misel, da je najlepše takrat, ko lahko iz sočloveka privabiš njegov nasmeh in dobro voljo, ter ga tako osrečiš. Ob tej priložnosti tega ni manjkalo, saj smo bili vsi kot ena družina, z obljubo da se prihodnje leto spet snidemo.

Zapisal: Ivan Mrevlje