ILCO invalidsko društvo Gorenjska

OBVESTILO O PRIHAJAJOČIH DOGODKIH - POMLAD, POLETJE 2019

dodano 10.03.2019

Za vse spodaj navedene dejavnosti bodo sledila še uradna vabila!

V petek, 29. marca 2019, bomo imeli na Malenškovi v Ljubljani zvezne ŠPORTNE IGRE. Tekmovalci se že pripravljajo.

V nedeljo 24. marca ob 18 uri, si bomo v KUD Reteče ogledali Orkester Tamburaške skupine Vipava . Prosim če me pokličete!

Ko se malo otopli in zdravje dopusti, so naši člani predlagali, da bi skupaj odšli na kakšen HRIBČEK … Vse, ki bi se nam radi pridružili, prosim, pokličite na: 040 517 583 (Verka Erce).

Konec marca ali v začetku aprila si  bomo ogledali GLEDALIŠKO PREDSTAVO (Čakalnico ali Menopavzo ali …) Kdor je zainteresiran, ga prosim, če me pokliče!

V soboto, 11. maja 2019, bomo imeli skupno druženje z ILCO društvom N.G. - KOPANJE V TERMAH  BERNARDIN in predavanje.

V soboto, 8. junija 2019, bo potekalo VSESLOVENSKO kulturno in družabno SREČANJE OSEB S STOMO - Športni center Otočec. Imeli bomo predstavo JAMSKI ČLOVEK!

30. maja bo ZAKLJUČEK TELOVADBE IN BOWLINGA. Ta dan bo organizirano tudi polletno tekmovanje v bowlingu -  Marinšek, Naklo!

Skupni dopust v juliju z ILCO Ljubljana V SAVUDRIJI (za vse prijavljene!).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V naslednjem polletju pripravljamo: predavanja, merjenje RR in sladkorja, ročne delavnice, izlet ob sv. Martinu - 16. 11. z ogledom luke Koper, Marezige in tradicionalnega praznika kakijev v Strunjanu, srečanje ob novem letu, tekmovanje in  zaključek bowlinga ter telovadbe, obisk predstave ali koncerta, obiski bolnih članov, obiski s prostovoljstvom na novo operiranih ...

V programu rehabilitacije, ki se izvaja v dveh apartmajih v Rogaški, so še prosta mesta. Za dodatne informacije lahko pokličete na tel: 02 22 82 205 ob ponedeljkih, sredah in petkih od 12. do 16. ure in ob torkih ali četrtkih od 8. do 12. ure.                                                                                                          

Program  »Preprečevanja in blaženja soc. in psih. posledic invalidnosti«, Družinske terapije v Šmarjeških Toplicah:
  1. Pomlad: od 26. do 28. aprila 2019
  2. Poletje: od 17. do 19. maja 2019
  3. Jesen: od 20. in 22. septembra 2019
  4. Zima: od 4. do 6. oktobra 2019.
Vse, ki bi se želeli na novo udeležiti tega programa, prosim, če mi to sporočite.
Enako velja tudi za samske osebe s stomo! (mobi: 040 582 992, Irena)

Program  »Prostovoljstva«  bo potekal od 8. do 10. novembra 2019 v Šmarjeških
Toplicah.

Naslednje leto bomo imeli 10. obletnico ustanovitve samostojnega društva ILCO Gorenjska. V letu 2021 pa 30 let od ustanovitve ILCO sekcije za Gorenjsko v bolnici na Jesenicah.
Vseh, ki imate kakršne koli možnosti za pridobitev donacij ali sponzorstva, bomo zelo veseli, saj bi radi ti naši obletnici lepo proslavili!

Še enkrat vas lepo prosimo, če ste pripravljeni del dohodnine nameniti našemu društvu. Ta del dohodnine v vsakem primeru dobi država, če je vi ne namenite humanitarnim ali invalidskim društvom ali organizacijam. Dobrodošli tudi vaši domači, prijatelji … Izpolnjen obrazec lahko pošljete na vašo upravno enoto ali na sedež našega društva. Hvala!

Vsem na novo včlanjenim smo poslali našo invalidsko kartico. Za pridobitev Evropske kartice invalida pa ste lani dobili vsa navodila. Za dodatne informacije me lahko tudi pokličite.

Pošiljamo vam tudi nalepko za invalidsko kartico, kar je potrditev plačane članarine za letošnje leto, s katero imate določene ugodnosti (oprostitev plačila turistične takse, ugodnosti in popuste v določenih zdraviliščih, ipd. - vse podrobnosti so napisane tudi v Mavričnih Utrinkih).

Lep pozdrav.                                                                             

Predsednica: Irena Kalan