Aktualno

Družinska terapija - poletje 2017

dodano 28.05.2017

PREPREČEVANJE IN BLAŽENJE SOCIALNE TER PSIHIČNE POSLEDICE INVALAIDNOSTI
POROČILO Z DRUŽINSKE TERAPIJE – POLETJE: ORGANIZACIJA DELAVNIC IN DRUŽINSKO SVETOVANJE

V okviru posebnega socialnega programa smo 26., 27. in 28. maja 2017 izvedli delavnice z naslovom Organizacija delavnic in družinsko svetovanje. Delavnice so potekale v Dolenjskih Toplicah. Udeležilo se jih je 19 parov in dve osebi s stomo.

Prvi dan smo imeli popoldansko gimnastiko v vodi in po večerji seznanitev s potekom programa za naprej. Zvečer smo imeli nočno kopanje ob penini, ki so nam jo ponudili gostitelji ali ples v hotelu ob prijetni živi glasbi.

Naslednji dan smo imeli predavanje in delavnice na temo (SAMO)SPOŠTOVANJE, AGRESIVNOST, EMPATIJA V NAŠIH ODNOSIH. Strokovna vodja je bila univ. dipl. psih. Nina Babič.

Namesto večerje v Dolenjskih Toplicah smo se z avtobusom odpeljali na turistično kmetijo ob izviru reke Krupe, kjer so nam pokazali zgodovino dela in življenja v njihovih krajih ob pregledu njihove muzejske zbirke. Ob zanimivem vodenju smo si peš ogledali izvir reke Krupe in poslušali pripovedi o nastanku izvira reke! Po ogledih smo nato nadaljevali z dobrotami njihove domače kuhinje ob prijetnem druženju ter zapeli in zaplesali ob živi glasbi …

Zadnji dan srečanja smo imeli predavanje na temo BONTON V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU. Predavanje je imel Bontolog go. Saša Županek.

Irena Kalan, vodja programa