Aktualno

KORAKATI S ČASOM - poročilo

dodano 12.06.2022

Zadnje čase se zdi, da različne generacije govorijo različen jezik. Generacijski prepad po navadi razumemo kot razlike med generacijami, ki povzročajo konflikte in zakomplicirajo komunikacijo. Odločili smo se raziskati te razlike in poiskati način, da gradimo mostove čez prepade. Seveda smo najprej ugotovili, da smo to pripravljeni storiti in da je to nekako naša naloga.

Generacijski prepad se kaže pri različnih VEDENJIH, PREPRIČANJIH, INTERESIH, MNENJIH, VREDNOTAH in posledično ŽIVLJENJSKEM STILU posameznikov iz različnih generacij.

Opisali smoglavne značilnostigeneracije veteranov (1922-1945), babyboom generacije ali otrok blaginje (1946-1964), generacije X in permisivne vzgoje (1965-1980), generacije Y - generacije tehnologije (1981-2000) in generacije Z (2000-2018). Zelo hitro so nam postale razumljive razlike, ko smo jih umestili v konkretne primere in lastne zgodbe. Udeleženci so bili izjemno aktivni, osmislili smo marsikatero vsakdanjo zadrego v komunikaciji različnih generacij (celo znotraj iste generacije se že pojavljajo okoljske razlike) in blažili sodbe v smislu »kdo ima prav«. Čas je izjemno hitro minil, po povratni informaciji udeležencev se jim je tema zdela izjemno koristna in aktualna.

Po zaključku sem bila na voljo za individualna svetovanja.

Nina Babič, univ. dipl. psih.

Več o delavnicah si lahko preberete na spodnjih dveh povezavah:

  1. Družinska terapija - poletje 2022
  2. Preprečevanje in blaženje socialnih ter psihičnih posledic invalidnosti 2022