Aktualno

Šmarješke toplice skozi oči udeleženke

dodano 07.11.2017

V mesecu avgustu smo obiskali Šmarješke toplice v sklopu programa Svetovanje staršem otrok in mladostnikov s stomo.

Meni osebno je udeležba koristila zato, ker sem potrebovala delni odklop od študija in društva v katerem sem aktivna v Mariboru. Prvi dan je potekal tako kot zmeraj, prihod vseh participantov v hotel in čas za kavo ... sledil je sproščeni pogovor v sejni sobi ob predavanju fizioterapevtke s prikazom vaj za individualne težave! Nadaljevali smo z intervizijo ob mentorstvu vodje tega programa Ireni Kalan, večerja ter večerni program.

Drugi dan je potekal pod delnim vodstvom Nine Babič. Vsaka družina bi naj prišla na vrsto in povedala kaj se je zgodilo v preteklem letu. Pri tem ugotavljam, da smo mladi tisti, ki znamo včasih veliko bolje poslušat in ne silit v besedo drugemu govorcu. Tako kot že prejšnja leta je zmanjkalo časa za vse kar bi želeli povedat.

Kdor od nas otrok je želel je lahko šel na individualno masažo k fizioterapevtu.

Po večerji so vsi ostali odšli na tekmovanje med starši in otroki v bowlingu!

Tretji dan nas je ostalo nekaj manj in smo še imeli kratko evalvacijo preteklih dveh dni. Nekateri so še izkoristili priložnost za kopanje, nekateri pa za kavo in kratek sprehod.

Večernih programov se nisem udeležila, ker sem ta čas posvetila delu za službo in priprave na novo študijsko leto. Pa tudi zato, ker imam zelo rada zasebnost in mir. Generalno je bil program zelo dobro zastavljen, s storitvami hotela smo bili vsi zelo zadovoljni, prav tako s hrano.

Res je, da se v enem letu veliko zgodi, ampak morda lahko vsi pri sebi razmislimo tu in tam ali res znamo prisluhnit drugim.

Tako kot vsako leto, pa smo odnesli neko novo izkušnjo, dobili nove zanimive informacije, ki nam lahko pomagajo v vsakdanjem življenju in se morda spomnili, da moramo cenit to kar imamo - materialno in nematerialno. V življenju zmeraj obstaja pozitivna stran in vsak trenutek, ki ga izkoristimo za pritoževanje, bi morda morali usmeriti v razmišljanje kaj lahko jaz storim, da bo drugače, da bo boljše, zame in za vse ostale.

Alenka Avguštin