Program svetovanje staršem otrok in mladostnikov s stomo 2020

dodano 10.11.2020

Vsako leto se določeno število staršev znajde v situaciji, da imajo v družini otroka s stomo. Na začetku to pomeni neko vrsto stigme in ogromno število problemov, ki temu sledijo. V Zvezi ILCO jim nudimo pomoč in prepotrebne ključne napotke, ki so pogoj za neodvisno življenje njihovih otrok.

Letošnje večdnevno srečanje smo imeli na Otočcu od 25. - 27. septembra 2020.

Poleg naše nepogrešljive psihologinje Nine smo imeli predstavitev pripomočkov za nego stom, ter pogovor o težavah z njimi. V petek smo imeli predavanje kirurga dr. Mirana Remsa na temo STOMA-NOV ZAČETEK. Sledil je dolg in izčrpen pogovor o nešteto dilemah in vprašanjih na katere nam je dr. Rems z veseljem odgovarjal. Letošnje leto smo na pobudo in željo otrok ter njihovih staršev imeli  tako kot leto pred tem dvodnevno druženje, predavanje in pomoč naše psihologinje. Izčrpen potek nam je v članku napisala udeleženka srečanja. Hvala.

V sklopu hotelskih ponudb smo preizkusili tudi savne in bazene. Ogledali smo si tudi okolico toplic in uživali ob prijetnem druženju.

Tako kot vsako leto, bomo otrokom pomagali pri nakupu potrebščin za šolo v dovoljenem znesku, ki je predpisan.

Dogovorili smo se tudi, da se ob koncu leta ali takoj po novem letu še enkrat srečamo seveda, če bodo razmere ob virusu Covid to dopuščale!?

Vodja programa: Irena Kalan