Svetovanje staršem otrok in mladostnikov s stomo 2018

dodano 19.08.2018

Vsako leto se določeno število staršev znajde v situaciji, da imajo v družini otroka s stomo. Na začetku to pomeni neko vrsto stigme in ogromno število problemov, ki temu sledijo. V zvezi ILCO jim nudimo pomoč in prepotrebne ključne napotke, ki so pogoj za neodvisno življenje njihovih otrok.

Letošnje večdnevno srečanje smo imeli v Šmarjeških Toplicah. Poleg naše nepogrešljive psihologinje Nine smo imeli predstavitev pripomočkov za nego stom, ter pogovor o težavah z njimi. Sledil je pogovor z intervizijo s starši in otroki. Letošnje leto smo na pobudo in željo otrok ter njihovih staršev imeli dvodnevno druženje, predavanje in pomoč naše psihologinje. V soboto smo po večerji odšli na tekmovanje v bowlingu in pikadu med otroci in starši. Tudi Nina je pokazala svoje sposobnosti. Ob zaključku smo dobili predlog, da bi naša srečanja potekala bolj ločeno. Otroci, starši in vsi skupaj se bomo dogovorili za nadaljni potek in vsebino tega posebnega socialnega programa.

V sklopu hotelskih ponudb smo preizkusili tudi savne in bazene. Ogledali smo si tudi okolico toplic in uživali ob prijetnem druženju.
Dogovorili smo se, da se ob koncu leta še enkrat srečamo …

Vodja programa: Irena Kalan