Aktualno

Svetovanje staršem otrok in mladostnikov s stomo 2017

dodano 06.11.2017

PROGRAM ZA INVALIDNE OTROKE IN MLADOSTNIKE

Vsako leto se določeno število staršev znajde v situaciji, da imajo v družini otroka s stomo. Na začetku to pomeni neko vrsto stigme in ogromno število problemov, ki  temu sledijo. V zvezi ILCO jim nudimo pomoč in prepotrebne ključne napotke, ki so pogoj za neodvisno življenje njihovih otrok.

Letošnje večdnevno srečanje smo imeli v Šmarjeških Toplicah. Poleg naše nepogrešljive psihologinje Nine smo imeli predstavitev pripomočkov za nego stom. Pogovor z  intervizijo s starši in otroki. Namesto večerje v hotelu smo bili na piknik prostoru nad hotelom, kjer so nam pripravili specialitet z žara in ogromno drugih dobrot. Za vsakega se je nekaj našlo. Uživali smo ob živi glasbi, zraven malo zapeli, najbolj korajžni pa so tudi zaplesali. Otroci ki so želeli so imeli individualne masaže pri fizioterapevtih. Imeli pa smo tudi predavanje fizioterapevtke z individualnim svetovanjem za določene težave ter praktično predstavitev vaj. Zanimivo je bilo tudi tekmovanje v bovlingu med otroci in starši!

V sklopu hotelskih ponudb smo preizkusili tudi savne in bazene. Ogledali smo si tudi okolico toplic in uživali ob prijetnem druženju.
Dogovorili smo se, da se ob koncu leta še enkrat srečamo…

Vodja programa: Irena Kalan