Aktualno

Družinska terapija - poletje 2022

dodano 12.06.2022

Zveza ILCO Slovenije,je,kot vsako leto organizirala izvedbo posebnega socialnega programa z naslovom Preprečevanje in blaženje socialne ter psihične posledice invalidnosti.

Program je potekal od 10.-12.6.2022 v Šmarjeških Toplicah.

Dogodka smo se z velikim veseljem udeležili tudi člani društva ILCO Gorenjske.
V petek,10.6., smo se po prihodu na destinacijo namestili po sobah, kasneje pa se na spoznavnem večeru s predstavitvijo programa, prisrčno pozdravili s starimi prijatelji iz cele Slovenije. Po okusni večerji, se je druženje nadaljevalo na terasi hotela in bazenu.

V soboto, 11.6., sta nas v sejni dvorani čakali dve predavanji. O medicinskih pripomočkih pri oskrbi s stomo je predavala med, sr. babica, -dipl. ekon. Saša Oberstar.

Po odmoru, med katerim smo se posladkali z Verkinimi dobrotami, je sledilo predavanje na temo:  dedovanje. Predaval je pravnik Žiga Cvetko.

Predavanji sta bili zelo zanimivi in poučni. Oba predavatelja sta tudi prijazno odgovarjala na naša vprašanja.

Po kosilu in kratkem počitku je sledil izlet. Avtobus nas je odpeljal v Kostanjevico na Krki. Ogledali smo si skulpture v čudovitem parku, galerijo Božidarja Jakca in vinsko klet v tamkajšnji graščini.

Polni lepih vtisov, smo se vrnili v hotel, kjer se je na terasi hotela, po večerji, nadaljevalo družabno srečanje. Za dobro zabavo in ples je poskrbel Marjan Novina.

Nedeljsko jutro nas je pričakalo z gimnastiko v vodi. Sledilo je predavanje in srečanje z našo drago Nino Babič univ, dipl. psih.. Tema tokratne debate: korakati s časom.

Kar prehitro je prišel čas slovesa. Po kosilu smo se z najboljšimi željami poslovili, ter se odpeljali vsak na svoj konec naše lepe domovine, v upanju na ponovno snidenje v letu 2023.

Neva J.O.

Več o delavnicah si lahko preberete na spodnjih dveh povezavah:

  1. KORAKATI S ČASOM - poročilo
  2. Preprečevanje in blaženje socialnih ter psihičnih posledic invalidnosti 2022